fbpx
Bel ons: 024-7851129 info@heartforarts.nl

Met Heart for Arts maken wij Cluedo! in de Steigerzaal van de Lindenberg Nijmegen van 19 t/m 22 november.
Een misdadig goed amateurmuziektheaterstuk met strakke live muzikale begeleiding waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden… En niets is wat het lijkt. Musical, klassiek, pop en kleinkunst in één oersterke muziektheatervoorstelling vol met misdaad en suspense.

In een jaren dertig Engelse upperclass landhuis wordt een verjaardag gegeven voor de lady des huizes. Voor de buitenwereld speelt iedereen mooi weer, maar al gauw blijkt dat zij niet zo sympathiek is als ze lijkt. Wat haar uiteindelijk duur komt te staan. Wat nu? Kan u het hoofd koel houden?

Geïnspireerd op het gezelschapsspel Cluedo van Hasbro schreef schrijver en regisseur Marjolein de Buijzer een lichtvoetig script met Nederlandse teksten, ook in de muziek, met arrangementen van Jelle Roosen.

25 amateurspelers repeteren 15 maanden lang onder begeleiding van regisseur Marjolein de Buijzer en dirigent Anke Kuiper. Passie voor zang en theater is leeftijdsloos, dat bewijst onze “tijdloze” en enorm gemotiveerde cast, tussen de 20 en 80 jaar. Vrijwilligers, donateurs, een creatieve en betrokken organisatie maken dit project mogelijk.

Lees hieronder meer over het team.

Regie en teksten van Marjolein de Buijzer

Marjolein mag gerust een no-nonsense regisseur, schrijver van vermakelijke verhalen en betrokken vakvrouw worden genoemd. Geïnspireerd op het spel Cluedo schreef regisseur Marjolein de Buijzer een spannend fictieverhaal. Musical, klassiek en kleinkunst verwerkt zij in één oersterke muziektheatervoorstelling met Nederlandse teksten. Marjolein is al 20 jaar werkzaam in het muziek- en theatervak, zowel op als rondom de planken. Lees meer..

Muzikale leiding door Anke Kuiper

De productie en de castleden staat onder muzikale begeleiding van dirigent Anke Kuiper. Zij studeert met hen 15 maanden lang  13 muziekstukken uit verschillende genres, dat vergt extra inzet omdat zij personages uit het spel in een uitdagende interactieve voorstelling spelen.

Arrangementen van Jelle Roosen

Jelle Roosen bewerkt de muziek uit musical, klassiek en kleinkunst die we gebruiken in Cluedo waarmee 25 amateurmusici en een professionele band zal spelen tijdens de voorstellingen. Meer informatie over hem: www.jelleroosen.nl

X