fbpx
Bel ons: 024-7851129 info@heartforarts.nl

Cluedo! November 2020 in de Lindenberg te Nijmegen

Een misdadig goed muziektheaterstuk waarbij het publiek het hoofd koel en de kop erbij zal moeten houden… En niets is wat het lijkt.

Het thema is misdaad en suspense. Geïnspireerd op het spel Cluedo schreef schrijver en regisseur Marjolein de Buijzer een lichtvoetig script en nieuwe teksten op bestaande muziek. Op 20, 21 en 22 november 2020 in de Lindenberg verrassen wij de bezoekers met een interactieve voorstelling met live muziek (trio). 25 amateurmusici van alle leeftijden repeteren hiervoor 15 maanden lang onder leiding van Marjolein de Buijzer en dirigent Anke Kuiper.

Zij spelen personages uit het spel of in het ensemble in een uitdagende interactieve voorstelling, dat vergt extra inzet, mede omdat deze muzikaal omlijst wordt met 13 muziekstukken uit verschillende genres (klassiek, kleinkunst, lichte muziek en opera) die opnieuw zijn gearrangeerd door Jelle Roosen. Lees hieronder meer over het team.

Over Heart for Arts

Wij maken in 2020 de oersterke muziektheatervoorstelling Cluedo. Wij ondersteunen (1) vernieuwing in de Nijmeegse culturele sector via het Cultuur Netwerk Nijmegen, (2) het organiseren van een bruisende binnenstad vol met muziek met Nijmegen Klinkt, (3) concerten zoals het winterconcert in de Rozenhof en (4) marketing, zoals via de ZangIN-nieuwsbrief met zanggerelateerde aankondigingen en oproepen in de regio Arnhem-Nijmegen. Lees meer

Regie en teksten van Marjolein de Buijzer

Marjolein mag gerust een no-nonsense regisseur, schrijver van vermakelijke verhalen en betrokken vakvrouw worden genoemd. Geïnspireerd op het spel Cluedo schreef regisseur Marjolein de Buijzer een spannend fictieverhaal. Musical, klassiek en kleinkunst verwerkt zij in één oersterke muziektheatervoorstelling met Nederlandse teksten. Marjolein is al 20 jaar werkzaam in het muziek- en theatervak, zowel op als rondom de planken. Lees meer..

Muzikale leiding door Anke Kuiper

De productie en de castleden staat onder muzikale begeleiding van dirigent Anke Kuiper. Zij studeert met hen 15 maanden lang  13 muziekstukken uit verschillende genres, dat vergt extra inzet omdat zij personages uit het spel in een uitdagende interactieve voorstelling spelen.

Arrangementen van Jelle Roosen

Jelle Roosen bewerkt de muziek uit musical, klassiek en kleinkunst die we gebruiken in Cluedo waarmee 25 amateurmusici en een professionele band zal spelen tijdens de voorstellingen. Meer informatie over hem: www.jelleroosen.nl

X