fbpx
Bel ons: 024-7851129 info@heartforarts.nl

Over de muzikale duizendpoot

Hoi, mijn naam is Bram Versteegen.

Al van kinds af aan maak ik muziek: opgegroeid in de plaatselijke harmonie, Harmonie St. Caecilia Gendt, heb ik de eerste jaren van mijn muzikale leven klarinet gespeeld. Het was dan ook logisch dat ik, na een opleiding en loopbaan in de hulpverlening, naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (conservatorium) in Tilburg ging om de opleiding Hafabra-Directie (dirigeren van blaasorkesten) en Klarinet te studeren. Maar dáár kwam ik achter iets wat ik eigenlijk allang wist: al jarenlang had ik gezongen, op mijn slaapkamer en in koren en musicals, hier leerden mensen dat gewoon om een professional te worden! Dat wilde ik!

Natuurlijk ben ik eerst keurig afgestudeerd voor Klarinet en Directie, maar zodra het kon heb ik mij aangemeld voor de hoofdvakstudie Zang Lichte Muziek, wederom in Tilburg. Ik heb deze studie, heel eigenwijs, ook ingericht met Muziektheater- en Musical-repertoire. Heerlijk! Tijdens mijn studie raakte ik betrokken bij Stage Entertainment, ik heb rollen in verschillende musicals mogen vertolken. Na mijn afstuderen (Ik dirigeerde al koren) ben ik verder gegaan bij een zangdocent die de Estill Voice Traing School volgt. In mijn eigen zanglessen en koorrepetitie doceer ik volgens dat zangsysteem. Ik ben daar zodanig enthousiast, dat ik besloten heb de opleiding tot Master Teacher te gaan doen.

Ik dirigeer koren, geef zangles op alle niveaus, dat vind ik heerlijk, verrijkt elkaar, heb 4 jaar een musicalschool gehad waar ik regisseerde en zangles gaf, en regisseert muziektheaterproducties in opdracht. Ik ben voor mijn gevoel meer een docent dan een uitvoerend artiest
Mijn hart is Stem….het mooist want het komt Helemaal uit jezelf, het is Jóuw Kracht. Het is Heerlijk om die kracht bij de mensen met wie ik werk te versterken.

De kracht van EVTS is dat het alle opties voor stemgebruik bevat. In de setting, zoals bij Heart for Arts, waarin verschillende muziek- en dus zangstijlen passeren komt dat goed van pas. Bij Cluedo gaan we veel voor de “sneaky sound”. Ik kijk er naar uit om die, in de verschillende stijlen, met de deelnemers uit te werken. Bij Heart for Arts zie ik Passie en Samen. Let’s Voice That Out!

X