fbpx
Bel ons: 024-7851129 info@heartforarts.nl

Belastingaftrek

Heart for Arts heeft de culturele ANBI-status aangevraagd bij de Belastingdienst, dat betekent dat u uw donaties bij toekenning bij uw belastingaangifte mag aftrekken (www.belastingdienst.nl). Wij staan echter garant voor het verschil mocht het onverhoopt niet lukken. Voor donateurs aan een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geldt een extra giftenaftrek, omdat wij voor minstens 90% actief zijn op het gebied van muziek(-theater). Op deze pagina geven wij hierover meer informatie en schenkservice.nl rekent het voor u uit.

Voor Particulieren
U mag in uw aangifte inkomstenbelasting het schenkingsbedrag
– met 1,25 verhogen,
– als gift aftrekken en
– zolang het totale bedrag van uw giften hoger is dan 1% van uw inkomen.
N.B. de aftrek is maximaal 10% van uw drempelinkomen.

Voorbeeld: Stel u geeft in dit jaar € 500. Uw drempelinkomen is bijvoorbeeld € 35.000.
– Uw drempel voor de berekening van uw aftrek is € 350 (1% van €35.000) en uw maximale aftrek is € 3.500 (10% van €35.000).
De gift(en) mag u verhogen met 25%, dus met € 125 en het aftrekbaar bedrag is € 275 (€ 500 + € 125 – € 350).

Voor Ondernemingen
U mag in uw aangifte vennootschapsbelasting het schenkingsbedrag
– met 1,5 keer het bedrag verhogen en
– als gift aftrekken.

Periodieke giften
Steunt u ons voor een langere tijd met hetzelfde periodieke bedrag, dan kunnen wij ons inzetten voor langdurige projecten.
Dan kan dit voor u belastingvoordeel opleveren t.w.v. 50,75% van het schenkingsbedrag. Vanaf 2020 daalt dit met 3% per jaar.

Samen zetten we ons in voor cultuur, zonder dat dit u meer geld kost. Schenkt u ons vijf jaar lang een vast bedrag? Dan noemen we dit een periodieke gift. Een periodieke gift kunt u volledig aftrekken bij uw aangifte van inkomstenbelasting. De periodieke gift moet u vastleggen in een onderhandse overeenkomst.

U kunt deze via schenkservice.nl downloaden en u hoeft uw jaarlijkse bedrag niet in één keer te betalen. Dit mag u ook doen in maandelijkse termijnen. Let er bij uw eerste betaling in het eerste kalenderjaar op, dat u deze doet na de ingangsdatum van de overeenkomst.

U kunt twee getekende exemplaren per post of ingescand per e-mail aan ons opsturen.
Wij sturen deze getekend, met ingangsdatum en code voor de aangifte aan u retour.

X